top of page

Comunicat de presă

Asociația Oeuvre de l’Eglise Orthodoxe Roumaine en Belgique, din Bruxelles, a efectuat, în ultimile șase luni, ample lucrări de reabilitare și reamenajare a imobilului său, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.


Lucrările au vizat recondiționarea spațiului liturgic ce găzduiește Parohia Ortodoxă Română Sf. Ier. Nicolae, din Bruxelles, amenajarea unui paraclis, precum și amenajarea spațiilor neliturgice, care vor putea astfel găzdui în condiții de confort și siguranță diversele activităţi de promovare a culturii şi spiritualităţii româneşti în capitala Europei.


Construit la jumătatea secolului al XIX-lea ca biserică a unei mănăstiri franciscane, edificiul, ajuns între timp într-o avansată stare de degradare, a fost achiziționat de către Patriarhia Română în anul 2006. De-a lungul anilor, s-au efectuat mai multe lucrări de renovare și consolidare a imobilului, cu scopul amenajării unui spațiu de cult conform tradiției arhitectonice bisericești ortodoxe, precum și a unor spații multifuncționale pentru găzduirea diverselor activități culturale, educaționale și sociale desfășurate de Reprezentanță și Comunitate.
Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page