top of page

Lucrări de reabilitare şi reamenajare la imobilul Reprezentanței Patriarhiei Române la Bruxelles

În perioada mai - decembrie 2023, se desfășoară, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, o serie de lucrări de renovare și reamenajare la imobilul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene, de la Bruxelles.

Lucrările vizează amenajarea spațiilor din interiorul imobilului pentru maximizarea eficienței, a confortului şi a siguranței lor. Toate aceste spații vor permite dezvoltarea, în perioada următoare, a activităţilor de promovare a culturii şi spiritualităţii româneşti, în context belgian şi european.

Construit la jumătatea secolului al XIX-lea ca biserică a unei mănăstiri franciscane, edificiul, ajuns între timp într-o avansată stare de degradare, a fost achiziționat de către Patriarhia Română în anul 2006. De-a lungul anilor, s-au efectuat mai multe lucrări de renovare și consolidare a imobilului, cu scopul amenajării unui spațiu de cult conform tradiției arhitectonice bisericești ortodoxe, precum și a unor spații multifuncționale pentru găzduirea diverselor activități culturale, educaționale și sociale desfășurate de Reprezentanță și Comunitate.Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page